En kundes fortælling - Thomas Outside, økser og linolie

Hvordan går man fra at være sygemeldt med stress til to år senere at stå bag en af Europas største outdoor-profiler på Instagram med over 30.000 følgere? Det fortæller Thomas om her. Efter en hårdere periode i sit liv, tog en ven og kollega ham med ud i naturen, hvor de byggede deres eget bål og spiste med de bare næver. Dette skulle vise sig, at være den rette medicin for Thomas. 

"Jeg kom hjem med en følelse af, at de indre batterier kom op på 200% kontra de normale 25%"

Med en voksende interesse for outdoor-livet fulgte også en interesse for de redskaber man har brug for derude. Her var det især øksen, der fangede Thomas' interesse. I dag ejer han da også flere økser og andet outdoor-værktøj. Men i takt med, at han anskaffede sig sine økser, voksede der også et ønske om, at de skulle holde i mange år. 

Thomas har først og fremmest valgt økser med skæfter i dansk Ask og Amerikansk Hickory-træ, fordi de både har styrke og fleksibilitet, og derfor bedre kan absorbere stød eller slag. Men udover det rette valg af træ, ville han også gerne give dem den rette pleje, så de ser flotte ud - også om mange år.

 


Med lidt søgning på nettet fandt han hurtigt frem til, at linolie er et velegnet produkt til netop at lade træ patinere med ynde og samtidig beskytte det mod fugt. 
Linoliebutikken var dog et lidt tilfældigt valg, men efter at have benyttet vores koldpresset inolie, fandt han hurtigt frem til, at det var det rette produkt og en loyal kunde blev skabt. 

"Jeg er kunde ved Linoliebutikken, fordi jeg vil have det bedste til de økser jeg ejer. Jeg vil havde det bedste og reneste produkt til mit værktøj, så når jeg er en ældre herre på 55, har jeg samtlige økser endnu og træskæfterne er flotte og fulde af patina" 

Linolie trænger ind i træet og får det til at udvide sig en smule, hvilket afhjælper at øksehovedet kan falde af. Hvis træ ikke oliemættes, vil fugt/vand lettere suge ind i træet og når vandet så fordamper fra træet igen , vil træet skrumpe. For Thomas vil det betyde, at øksehovedet med tiden ikke vil blive holdt ordenligt på plads. 

Når økserne bruges ude i skoven, hvor der ofte er fugtigt, så det er vigtigt at beskytte dem mod fugt, hvis de skal holde og se flotte ud i mange år. Det er dog ikke kun økseskafterne, som Thomas vedligeholder med koldpresset linolie. Han har sig også en større samling af trækopper. 

Trækop og kniv

Det er selvfølgelig også vigtigt, at kopperne heller ikke tørrer ud, da de så kan slå revner eller blive utætte, hvilket ikke er optimalt for netop en kop. Men med tynde lag koldpresset linolie vedligeholdes de let og holdes pæne og tætte. Og netop det at give sine redskaber olie og pleje dem, er en opgave Thomas hygger sig med, da han så kan få glæde af dem i mange år. 

Thomas mener desuden, at den koldpressede linolie fra Linoliebutikken efterlader glatte og flotte overflader på de skafter og kopper, som han giver olie, uden at olien klistrer, og han oplever også, at linolien er mere klar i farven end andre olier han har prøvet. Han er også opmærksom på at bortskaffe oliekludene rigtigt, ligesom vi selv er, da der er risiko for selvantændelse. Vi anbefaler at de brugte klude enten afbrændes eller druknes i vand.  

Fælles om at elske naturen

Telt i skoven

Glæden for outdoor-livet er Thomas dog ikke ene om. Han deler nemlig sin passion for naturen med sine børn, som han gerne tager med ud naturen. Her lærer de også, hvordan forskellige redskaber bruges med den rette respekt.

"Outdoor-livet er blevet en del af min persona, og en del af mit liv, som jeg nu deler ud af til mine to børn. Vi har opfundet Marshmallow-Sunday, hvor vi bålhygger på en lokal bålplads, og jeg lærer dem at bruge kniven, som det første værktøj - og med den respekt et værktøj kræver" 

Han deler også sin interesse for økser og livet udenfor på sin Instagramprofil dk_thomas_outside, hvor du kan følge ham og hans passion. Han giver også et råd, som vi gerne vil dele med jer:

"Hvis du en dag har for meget om dine ører, så fylder du termokanden og pakker et tæppe og evt. regnjakken, og så finder du et sted tilpas langt ude i det grønne, hvor du ikke kan høre biler, mennesker, toge, eller lign. Her sætter du dig ned og drikker din kaffe og lytter, dufter og kigger. Hvis ikke du kommer hjem efter den her kaffetur med et smil, så har du i det mindste fået dagens kaffe."

Han opfordrer også folk til holde naturen pæn og ren, når vi besøger den, så vores børn kan nyde selv samme natur som os. Det er en opfordring vi selvfølgelig støtter op om, og derfor glade for, at Thomas har valgt koldpresset linolie til at vedligeholde sine redskaber med, idet den netop er en naturlig olie og en fornybarressource. Du kan læse mere om linolien i vores blogindlæg om, hvad linolie er

Thomas Outside

Fandt du inspiration i blogindlægget om Thomas?

Vi håber, at du fandt blogindlægget og Thomas' historie spændende, og måske selv vil give outdoor-livet et skud. Skulle du sidde tilbage med spørgsmål eller søge råd til vedligeholdelse af andre redskaber, så kontakt os endelig. Du kan altid ringe på 72302033, sende en mail til post@linoliebutikken.dk eller lægge vejen forbi butikken, hvor vi står klar med et smil til at hjælpe og rådgive dig.

Med venlig hilsen