DIY: adventskrans af malede konservesdåser

DIY adventskrans

Her kan du se, hvordan du let kan give dig i kast med at lave en anderledes adventskrans - uanset om du er en erfaren DIY-type eller bare vil prøve noget nyt. Vi giver vi dig inspiration til, hvordan du kan genanvende gamle konservesdåser eller urtepotter, og lave en flot og kreativ adventskrans eller juledekoration med vores linoliemaling og væg- og loftmaling.

Det der er så dejligt er, at vores naturmaling til væg og loft er lavet af simple og naturlige ingredienser, så børnene også kan være med til at male. Derudover hæfter malingen på næsten alle overflader, og kan derfor males på både metal og ler, som vi gør her. Du kan desuden vælge lige præcis de farver, du har lyst til. Vi har nemlig over 500 farver at vælge mellem – det kan du læse mere om her.

Udover at være vilde med vores plastikfri naturmaling, så er er bæredygtighed, genbrug og upcycling også meget vigtigt for os. Derfor har vi gemt metaldåser og lerurtepotter, som vi vil bruge til adventskrans og juledekoration, men du kan også vælge andre dåser, krukker eller glas, hvis du hellere vil det. Det kan du læse om og blive inspireret af i et af vores andre blogindlæg. Her malede vi med naturmaling på glas. 

DIY adventskrans

Alt efter om du er til det mere matte look eller blanke overflader, kan du vælge mellem vores naturmaling og linoliemaling. Linoliemalingen hæfter på alt træ og metal, og kan derfor også anvendes på de dekorationer, du skulle have lyst til at have stående uden for. Den virker nemlig både vandafvisende og rustbeskyttende og giver et flot, blankt look.

DIY adventskrans

Til vores adventskrans har vi valgt at bruge begge typer maling, men slutter af med naturmalingen for at få et mat og rustikt look. På vores lerurtepotter har vi dog kun anvendt naturmaling. Vi har også valgt at benytte forskellige farver, men farvevalget er selvfølgelig helt op til dig!

Sådan laver du din egen adventskrans af genbrugsmaterialer

Vi har kigget lidt efter, hvad vi havde liggende derhjemme og fandt fire gamle konservesdåser, som vi kunne bruge til en fin adventskrans. Skulle du have andre metaldåser eller syltetøjsglas m.m. du hellere vil bruge, kan du sagtens det. Husk at naturmalingen kan vaskes af glasset, når du er færdig med at bruge din dekoration – så intet går tabt. Det er smart!  Vi vil nu vise dig, hvordan du bærer dig ad med at lave en adventskrans af gamle dåser. 

Inden vi går i gang, skal du finde disse materialer frem:

Materialer til adventskrans DIY

Det du skal bruge:

 • Fire tomme konservesdåser
 • Fire lys efter eget ønske
 • Linoliemaling
 • Væg- og loftmaling
 • Pensel
 • Sandpapir
 • Gran og evt. kogler til pynt (du kan også vælge andet pynt)
 • Ståltråd (eller en limpistol)
 • Ler eller oasis/blomsterskum.

 DIY adventskrans 

Sådan gør du:

 1. DIY adventskransStart med at fjerne papiret på dåserne. Du kan med fordel skylle dåserne under varmt vand for at limen skal løsne sig. Ellers kan du bruge glasrens eller lampeolie til limrester. Det er vigtigt, at metaldåserne er helt rene og tørre, inden du begynder at male på dem.
 2. Mal dåserne med linoliemaling i de ønskede farver. Vi har valgt en sort farve til det første lag. Vær opmærksom på håndteringen af linoliemalingen – den skal påføres i meget tynde lag, da den ellers vil blive klistret og ikke tørre rigtigt. Penslen skal rengøres grundigt bagefter, og vi anbefaler at bruge vores linoliesæbe til jobbet. Når dåserne alle er malet i de ønskede farver, stilles de et sted, hvor de får dagslys, da solens stråler sætter gang i tørringsprocessen.
 3. Når linoliemalingen er helt tør, efter ca. 2-3 dage, kan du begynde med næste lag maling. Denne gang er det et lag med vores væg- og loftmaling. Her bestemmer du igen selv, hvilke farver du vil bruge. Vi har valgt Hvid og Ox-grøn No. 2 til vores.
 4. Efter et par timer, burde malingen være tør, og du kan nu begynde at slibe let på konservesdåserne, for at skabe et mere rustikt look. Det har vi gjort her. Brug handsker, så du ikke skærer dig på dåsen.
 5. Nu er du klar til at begynde at pynte dåserne og gøre dem til en flot adventskrans. Lysene kan sættes fast med enten en smule ler eller med oasis/blomsterskum. Vi har valgt at bruge lidt avispapir i bunden efterfulgt af en lille klump ler som vist på billederne til højre.
 6. Når lysene er sat fast, kan du begynde at pynte adventskransen. Kun fantasien sætter grænser! Til at fastgøre vores pynt valgte vi at gå med en limpistol i stedet for ståltråd, men begge dele virker.

 DIY adventskrans

Hvis du ikke vil have samme look, som vores adventskrans, kan du vælge bare at benytte en af de to typer maling, alt efter om du vil have en mat eller blank overflade. Du kan også lave effekter med lidt klistermærker, inden du maler, eller farverigt tape til at dekorere med bagefter.

Du kan også vælge at male eks. en gammel lerurtepotte, til advetskrans eller juledekoration. Her har vi valgt at male potterne i fire forskellige grønne farver (Avocado,Sumpgrøn, Ox-grøn No. 2 og Khaki). Vi har malet direkte på potterne. Derefter har vi pyntet med lidt mos, hortensia og julekugler. Men igen er det kun fantasien, der sætter grænser for din pynt! Vi har sat en lyseholder ned i leret, så vi nemt kan skifte lyset i løbet af julemåneden.

DIY adventskrans

Vi har brugt følgende farver: Hvid, Avocado, Khaki, Ox-grøn No.2, Sumpgrøn, Caput Mortum 2% og Caput Mortum 5%. 

God fornøjelse!