En kundes fortælling - Josefine, genbrug og møbelvoks

Erhvervet skulle findes i kærligheden til genbrug og gamle møbler.

En stor kreativ sans og glæden ved at arbejde med tekstiler førte Josefine til en uddannelse som beklædningshåndværker - i gamle dage kendt som skrædder. Men arbejdet viste sig at være for ensformigt for hende, hvor dagene lignede hinanden for meget. Derfor gik Josefine i tænkeboks for at finde ud af, om hun kunne finde en ny måde at kombinere sine interesser på.

Josefine møbelpolstrer

Josefines anden store passion er at gå på genbrug og finde gamle møbler og herved opstod ønsket om selv at kunne give møblerne nyt liv. Og så gik det op for Josefine, at møbelpolstrererhvervet var det hun ledte efter! En mulighed for at kombinere sit kreative univers med kærligheden for genbrug og gamle møbler.

I dag er hun i fuld gang med sin uddannelse som møbelpolstrer, og leder i øjeblikket efter en læreplads.

I stedet for bare at sidde og vente, har hun valgt at holde sig i gang med sine egne forskellige projekter. Et af dem har været at tage hånd om nogle gamle stole og puste nyt liv i dem. Udover at istandsætte sæderne, ville Josefine også gerne give træet en makeover. Da det er nogle gamle stole, ville hun gerne bevare looket fra den tid og fandt derfor frem til, at møbelvoks ville kunne give den rette overflade. Mulighederne var mange, men valget faldt ret hurtigt på møbelvoks fra Linoliebutikken. 

Kvalitet og miljøvenlighed frem for alt andet

Josefine har kendt Linoliebutikken længe og har brugt andre af vores produkter. Det var derfor naturligt for hende at spørge os om, hvad vi kunne anbefale. Med en kærlighed og respekt for genbrug og gamle møbler vil hun nemlig også være sikker på, at de materialer hun ellers anvender i sit arbejde, har den rette kvalitet til at kunne give det rigtige resultat og så gør det heller ikke noget, at produkterne er miljøvenlige. 

”Jeg ved det er kvalitet. Når jeg laver noget, vil jeg også gerne kunne stå inde for, at de materialer jeg bruger, er i orden! Derfor er jeg kunde i Linoliebutikken”

Møbelvoks

Tidligere har Josefine arbejdet med andre materialer, der havde hurtigere tørretid, som også har sine fordele, men hun foretrækker dog stadig møbelvoksen fra Linoliebutikken. Hun vil nemlig gerne have et produkt, der både arbejder godt med de møbler hun gerne vil istandsætte og bevare, og som samtidig ikke består af ikke deklarerede ingredienser eller unødige kemi, der kan være skadelig for miljøet eller brugeren.

”Jeg kan godt lide idéen om, at det jeg arbejder med, er et miljøvenligt produkt, uden duft af kemikalier, og at man er klar over, hvad produktet består af”.

Før og efter møbelvoks

Møbelvoks til pleje af indendørs træ og møbler

Møbelvoksen er brugt på træet, og efter Josefines vurdering har det fået stolene til at se 10 år yngre ud og har været nemt at arbejde med. Først sleb hun forsigtigt stolene ned med fint sandpapir, for derefter at give dem en masse kærlighed med voksen. Voksen blev masseret godt ind i træet og skulle derefter have lov til at tørre, og gerne i et lyst lokale.

Slibning af stol før møbelvoksHun påpeger dog, at det kan tage lidt tid, før voksen er tørret ordentligt ind i træet, så det er vigtigt med tålmodighed, hvis man vil have et ordentligt og flot resultat. Det tager ca. 7 dage før voksen er gennemhærdet. Hos Linoliebutikken anbefaler vi da også, at møbelvoksen smøres på som en bodylotion. Der må ikke ligge et lag, når man er færdig med poleringen. Hellere smøre to gange. Du kan læse mere om vores anbefalinger i vores arbejdsbeskrivelse om møbelvoks.

Linoliebutikkens møbelvoks plejer træet, beskytter det fra at udtørre, lader træet ånde samt giver det en smudsafvisende hinde. Der er altså mange gode grunde til at bruge møbelvoks på sine træmøbler. Produktet består ganske enkelt af linolier og bivoks, og er derfor et miljøvenligt plejemiddel.

Træet får en silkemat og blød finish med en varm glød. Voksen arbejder godt med alle træsorter og sugende overflader. Derfor er det ikke kun træ, du kan bruge møbelvoks til. Den fungerer nemlig også godt på eksempelvis klinker, og er også et godt og velegnet slutprodukt til vægge, der er behandlet med vores indfarvet sandspartel. Voksen gør væggene mere robuste, og tilføjer samtidig farven en dejlig dybde. Igen skal voksen påføres i tynde lag, så der ikke lægger sig en hinde på overfladen. 

Stole med møbelvoks

Til stolene har Josefine brugt den neutrale møbelvoks, men ønsker du at opnå et bestemt look eller farve, kan du vælge vores indfarvet møbelvoks, der fås i farverne brun, sort, gråblå, diner grøn, blå eller rød. Andre farver kan også laves efter aftale.

Fandt du inspiration i blogindlægget?

Vi håber, at du fandt Josefines fortælling inspirerende og selv har lyst og mod på at give dig i kast med at puste nyt liv i gamle møbler. Skulle du sidde med spørgsmål eller mangle vejledning, er du velkommen til at kigge forbi i butikken, eller kontakte også over mail post@linolebutikken.dk eller tlf. 72 30 20 33.

 

Mange hilsner