Tænk - der er allerede gået 20 år!

Nyhedsartikel

Miljøbevidst håndværker med en kærlighed til linolieprodukter

Linoliebutikkens historie begynder faktisk helt tilbage i 1994 med åbningen af Frank's tømrerfirma. Han ville gerne arbejde med tømrerfaget på en mere bæredygtig måde og ville f.eks ikke bruge trykimprægneret træ og andre konventionelle byggematerialer. Frank var f. eks. en af de første i landet til at bruge lærketræ, i stedet for trykimprægneret træ. Men der manglede noget. For hvordan skulle træet efterfølgende behandles, så det stadig var bæredygtigt og miljøvenligt?

Det blev startskuddet til Linoliebutikken, som seks år senere i 2000 åbnede i forbindelse med Franks værksted på Grumstolsvej i Højbjerg. Vi fandt nemlig frem til, at linolie og linoliemaling var det bæredygtige og holdbare svar til overfladebehandling af træ. Selve navnet, Linoliebutikken, gav herfra næsten sig selv.

20 år med Linoliebutikken

PetuniaDa vi åbnede butikken var det et familieprojekt bestående af Beate og Frank og Frank's søster Pia. Pia trak sig dog efter et par år ud af butikken, for at blive en af de første hospitalsklovne i Danmark. Man kan være heldig at møde hende rundt omkring som Petunia.

Gennem de sidste 20 år er der selvfølgelig sket en del med Linoliebutikken. Fra at have været en mindre specialforretning på Grumstolsvej til i dag at være en større butik med onlinesalg og egne produktlinjer.

Naturmaling

Det, der har været gennemgående og drivkraften i alle årene, har altid været at prøve at optimere og udfordre os selv til at finde nye produkter og løsninger, der kan bidrage til bedre boliger for dem, der skal bo i dem, men også for det omgivende miljø. Vi har aldrig forstået, hvorfor vores allesammens boliger skal behandles med produkter, der indholder plastik, opløsningsmidler, konserveringsmidler, Ftalater og andre, for os, unødige ingredienser.

Vores udgangspunkt har altid været, at maler- og plejeprodukter af høj kvalitet ikke behøver indeholde mange komplicerede, kemiske stoffer. Derfor fandt vi hurtigt et samarbejde med Naturmaling, som allerede dengang havde fokus på at lave en maling, der var fri for unødig kemi og plastik, men hvor produkterne stadig var lige tilgængelig for private som professionelle og stadig havde en høj kvalitet. De leverandører vi løbende har arbejdet med gennem årene, har alle haft denne tilgang til deres produkter. Senest i 2012, hvor vi begyndte et samarbejde med Linolie & Pigment med salg af deres lækre linoliemaling.

Linoliebutikken

I 2008, efter en række år med et godt samarbejde med Naturmaling, fik vi muligheden for at købe produktionen af alle deres produkter. Så i dag producerer vi selv alle vores vægmalingsprodukter og andre produkter fra Naturmalings produktsortiment.

Købet af produktionen gjorde, at vi fik behov for mere plads. Derfor flyttede vi i 2012 til vores nuværende lokation på Axel Gruhns Vej. Her har vi nu en dejlig stor og lys butik med plads til webshop, pakkeafd., produktion og udstilling med prøver af alle vores produkter og deres anvendelsesmuligheder.

Udvikling Linoliebutikken

En udfordring vi  har arbejdet med at løse, har været at undgå konserveringsmidler i vores vægmalingsprodukter. På opfordring fra en kunde, som havde udviklet allergi for konserveringsmidlet MI, bestemte vi os for, at vores produkter ikke længere skulle indeholde konserveringsmidler. Løsningen blev istedet i 2017 at bygge et kæmpe køleskab, hvor vi nu opbevarer vores maling, når den er produceret og så opfordrer vi vores kunder til kun at købe malingen, når de rent faktisk skal male. Det er blevet taget godt imod af vores søde kunder.

Køler

Miljø og bæredygtighed i fokus gennem 20 år

Det glæder vores grønne hjerter at kunne se tilbage på 20 år og se, at vores tanker og ideer fra 2000 stadig lever, og at Linoliebutikken er vokset og forsat udvikler sig hver dag. De sidste mange år har også gjort os klogere og dygtigere på grund af vores dygtige og inspirerende samarbejdspartnere og kunder, og vi håber kun at dette forsætter.

Frank i produktionen

Derfor vil vi gerne sige jer alle et stort TAK for første 20 sjove og lærerige år, og vi glæder os til at se, hvad fremtiden bringer!

Mange hilsner