Linoliebutikkens fakta og arbejdsbeskrivelse om møbelvoks

I Linoliebutikken vil vi gerne dele vores viden om møbelvoks med dig. Vores miljøvenlige Møbelvoks fra Naturmaling er nemlig et ideelt produkt til dig, der gerne vil pleje dine indendørs, sugende overflader – særligt er det velegnet til træ. Voksen fås både i Neutral og Indfarvet. Det er derfor også en ideel løsning, hvis du leder efter en møbelvoks med farve. Begge varianter er miljøvenlige, uden opløsningsmidler og diffusionsåbne, så de lader træet ånde. 
I det nedenstående har vi udarbejdet en arbejdsbeskrivelse til dig, der gerne vil anvende Møbelvoks fra Naturmaling. God arbejdslyst!

Her kan du bruge møbelvoks

Møbelvoks fra Naturmaling kan anvendes til alle indendørs, sugende overflader. Typisk anvendes det til træ - særligt møbler. Møbelvoks Neutral kan også anvendes til at gøre vægge mere smudsafvisende, hvis de tidligere er blevet behandlet med enten Naturmalings Indfarvet Sandspartel eller Bivoks Lasurmaling. Det anbefales ikke at anvende møbelvoks til overflader med stort slid, som eksempelvis køkkenbordplader.

Det skal du bruge

Voks

Værktøj

 • Rengøringsmiddel - følg anvisning og dosering på flasken
 • Sandpapir korn 180 - 240
 • Fnugfri klud til at påføre med samt efterpolering
 • Evt. polermaskine til efterpolering

Arbejdsanvisning

Når du skal anvende vores voks til møbler, skal du følge følgende fremgangsmåde:

Inden du anvender voksen

 • Overfladen skal være ren og tør.

 • Hvis overfladen er gammel, skal den først vaskes grundigt. Vask efter med rent vand. Herefter skal den tørre i mindst 8 timer, indtil den er helt tør.

 • Nyt træ skal kun vaskes, hvis det er snavset.

 • Hvis træet er nyt, eller hvis det gamle træ har rejst sig efter vask, slibes det let med fint sandpapir indtil det er blødt og glat at røre ved, samt pænt at se på. Al slibestøv fjernes med støvsuger eller meget let fugtet klud.

 • Inden du begynder behandlingen fjernes evt. skind, og voksen skal omrøres grundigt.

Selve behandlingen

 1. Fordel voksen med en fnugfri klud og massér den godt ind i overfalden.

 2. Voksen kan evt. efterpoleres med en polermaskine eller polerpad på boremaskine. Du skal fortsætte poleringen, indtil træet er mættet.

 3. Voksen er ca. 7 dage om at hærde. Frisk luft og UV-påvirkning fremmer hærdeprocessen. Skån overfalden så meget som muligt, mens voksen hærder. Overfladen er gennemhærdet, når den kan tørres af uden at afgive olie eller farve.
Efter behandlingen
  • Daglig rengøring foretages med Linoliebutikkens sæbespåner eller en fugtig klud.

  • Vedligeholdes efter behov med ny Møbelvoks efter ovenstående retningslinjer.

  • Vær dog være opmærksom på, at hver gang man bruger Indfarvet Møbelvoks oven på en overflade, der allerede er behandlet med Indfarvet Møbelvoks, vil overfladen blive mørkere. Hvis du derfor er tilfreds med farven på overfladen, men synes at den mangler lidt ’fedt’, kan du i stedet vedligeholde med Møbelvoks Neutral.

  Fakta

  Rækkeevne: Ca. 10 m2/liter, afhængig af sugeevne og bund
  Tørretid: Overfladetør: 1-3 dage. Gennemhærdet: 5-7 dage.
  Frisk luft og dagslys fremmer hærdeprocessen. Skån overfalden så meget som muligt, mens voksen hærder.
  Farve: Møbelvoks Neutral: Neutral  -  Møbelvoks Indfarvet Brun: Lys brun
  Rengøring af værktøj: Grundrens og varmt vand
  Mal-kode: 00-1 (1993)
  Opbevaring: Køligt, men frostfrit
  Deklaration: Møbelvoks Neutral: Linolier, bivoks; - Møbelvoks Indfarvet Brun: Linolier, bivoks, pigmenter

  I Linoliebutikken står vi altid klar til at hjælpe dig

  Vi håber, at du kan bruge vores fakta og arbejdsbeskrivelse om møbelvoks. Hvis du skulle have flere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på enten tlf. 72 30 20 33 eller på mail post@linoliebutikken.dk. Så vender vi tilbage hurtigst muligt med kyndig vejledning.

  Mange hilsner

   

  Tilbage til møbelvoks