DIY - bæredygtigt juletræspynt med Naturmaling

Hjemme hos os forsøger vi at begrænse mængden af plastik og kemi i vores hverdag, og derfor prøver vi hele tiden, at finde på alternativer til de traditionelle produkter, her,  julekugler i plastik. I denne DIY-guide viser vi dig, hvordan vi laver vores søde julehjerter af pap, flotte kogler med glimmer og skønne julekugler af små glasflasker - og det hele er malet med miljøvenlig Væg-& Loftmaling fra Naturmaling. PS: Julestjernen er lavet af vores gode nabo GRÜNBAG af gamle presseninger

Vidste du, at vi har en produktion af Naturmaling lige inde ved siden af Linoliebutikken? Vi producerer nemlig selv den Naturmaling, som kan købes i butikken og i vores webshop. Du tænker måske, at det er liige rigeligt ananas i egen juice at tale så godt om sit eget produkt, men da vi selv producerer malingen, kan vi jo lige netop garantere, at vores kunder altid får et godt produkt med hjem i spanden. I produktionen blander vi selv nøje ingredienserne efter vores egne gennemprøvede opskrifter og arbejder med produkterne, indtil vi kan se, at de har opnået den helt rigtig konsistens. Vi tror nemlig ikke på, at man får det bedste resultat ved at mekanisere alt. Menneskelig vurdering og erfaring er med til at sikre, at al Naturmaling lever op til vores høje standard og kvalitet.

Med vores produkter er det nemlig muligt at male bæredygtigt og miljøvenligt uden at gå på kompromis med kvalitet. Derfor kan du altid regne med, at Naturmaling er mindst lige så godt som konventionel plastikmaling – Det er bare mere miljøvenligt!

I denne guide maler vi med Naturmaling på både træ, plastik og pap, men som vi har vist i andre blogindlæg, kan du også male med Naturmaling på både glas og metal. Vi håber, at du vil blive inspireret til at lave dit eget julepynt og minimere mængden af spildaffald og plastik i dit hjem!

Inden du går i gang, skal du sikre dig, at du har følgende materialer klar:

Det skal du bruge:

 • Kogler
 • Glasbeholdere
 • Pap
 • Naturmaling
 • Pensel 
 • Papir og blyant
 • Saks
 • Gran
 • Snor eller tråd
 • En nål
 • Linolie
 • Evt. dekorationssne

 

Sådan laver du søde julehjerter af pap:

 1. Tegn først et modelhjerte på et stykke papir, så alle dine hjerter bliver ens. Fold et stykke papir på midten og tegn et halvt hjerte på den ene side. Klip så det halve hjerte ud og fold modelhjertet ud.
 2. Læg modelhjertet på dit pap og tegn udenom. Vær opmærksom på, at du skal bruge 2 hjerteudklip for at få et samlet hjerte, så tegn dobbelt så mange hjerter, som du egentlig vil lave.
 3. Klip så det optegnede hjerte ud.
 4. Klip en rille nede fra spidsen af hjertet cirka halvvejs op gennem hjertet i en af hjerterne. Klip så en rille oppefra og cirka halvvejs ned i et andet hjerte. 
 5. De to hjerter kan nu sættes sammen ved at glide rillerne i de to hjerter ned i hinanden.
 6. Mal så hjerterne i dine favoritfarver. Hvis du ønsker at male de to dele af hjertet i forskellige farver, bør du male delene af hjertet hver for sig. Vi har malet vores hjerter med farverne lys og mørk Julerose.
 7. Hvis du vil drysse hjerterne med glimmer eller dekorationssne, skal du huske at gøre det, inden malingen er tør. Lad så malingen tørre.
 8. Når malingen er tør, kan du montere din tråd eller snor med en synål i det hjerte, hvor du har klippet en rille nedefra og op. Læg tråden dobbelt igennem nålehovedet, og stik så nålen igennem hjertet. Når tråden har en passende længde slås en knude i bunden. Sæt så de to dele af hjertet sammen og hæng dem på dit juletræ!

Sådan laver du fine kogler med glimmer:

 1. Mal dine kogler med din favoritfarve. Vores kogler er malet med farven Aquagrå. Vi har valgt kun at male spidserne af koglen, for at give julepyntet et mere råt look, men du kan også male hele koglen eller dyppe koglen ned i en spand maling, hvis malingen skal dække hele koglen.
 2. Drys eventuelt med glimmer eller dekorationssne, inden malingen er tør, og lad så malingen tørre. Vi har drysset guld glimmer på vores julepynt.
 3. Bind så en snor eller tråd i koglen, så du kan hænge den på dit juletræ.

Sådan laver du julekugler af flasker med gran og linolie:

TIP: Placér flaskerne med linolie foran lysene på dit juletræ. Lyset giver olien et smukt, lysende skær. 

 1. Mal flaskernes låg i din fortrukne farve. Vi har valgt den grønne farve; Sumatra.
 2. Pynt eventuelt med glimmer eller dekorationssne inden malingen er tør, og lad så malingen tørre.
 3. Klip et passende stykke gran og læg det ned i flasken.
 4. Fyld så flasken med linolie.
 5. Sæt låget på flasken og monter en snor eller tråd.
 6. Hæng så pyntet på dit juletræ!

Rigtig god arbejdslyst :-)