DIY - julepynt med papir og Naturmaling

DIY julepynt

Et af de meste velkendte, hvis ikke det mest velkendte, symbol for jul, er juletræet. Derfor vil gerne give dig en DIY med fokus på juletræer. Dog i en lidt mindre størrelse – her finder du en guide til, hvordan du kan lave din egen julepynt med grene, papir og vores miljøvenlige Væg- og Loftmaling fra Naturmaling. Vi har valgt at lave 2 små juletræer, der kan pynte fint i et hvert hjem.

Endnu engang har vi valgt at bruge naturmaling i vores DIY – og det er der en ret simpel grund til - hele familien kan være med om julehyggen! Du finder nemlig hverken det allergifremkaldende konserveringsmiddel MI eller mikroplast i vores Væg- og Loftmaling. Derfor skal du ikke være påpasselig med at indånde dampe fra malingen eller tænke på plastikforbruget. Samtidig kan malingen let vaskes af fingrene med vores linoliesæbe og lidt varmt vand.

DIY julepynt

Derudover har naturmaling en god vedhæftningsevne, der gør at malingen hæfter godt på papiret du skal bruge – også på grenene, hvis du vælger at male dem. Malingen giver også en flot mat overflade og kan fås i over 500 farver, som du kan læse mere om her. Derfor kan du helt selv bestemme, hvordan din julepynt skal se ud, og om du vil have et blå, gult, rødt eller grønt juletræ.

Med denne DIY får vi også lov til at inspirere til at genbruge. Papiret vi har brugt til vores julepynt er nemlig rester vi allerede havde liggende, og altså ikke noget nyt vi har været ude at købe til formålet. Derfor har vi endnu engang sat fokus på at upcycle og give nyt liv til ting vi allerede har.

Sådan upcycler du smukke grene og papir til ny julepynt med miljøvenlig maling

Før vi gik i gang, kiggede vi rundt derhjemme og på kontoret i butikken for at se, hvad vi havde liggende som vi kunne give nyt liv. Her fandt vi nogle rester papir fra når vi laver farveprøver. Vi gik også en tur ud i haven for at finde nogle grene, vi kunne bruge som stammen på vores små juletræer. Derfor opfordrer vi også dig til at tage et kig derhjemme og ude i naturen efter ting du kan bruge til denne DIY.

Inden du går i gang med at lave dine små juletræer, skal du finde disse materialer frem:

DIY julepynt

Det skal du bruge:

 • Papir (gerne lidt tykkere end almindeligt)
 • Grene til stammen
 • Væg- og Loftmaling i ønskede farver
 • Pensel
 • Limpistol
 • Papstjerne eller træskiver til fod

 

Sådan gør du:

 1. Start med DIY julepyntat tegne nogle juletræer på dit papir, som du skal bruge til toppen af dine juletræer. Vi har valgt at gøre toppen relativt kort i forhold til pinden, den skal sidde på, men du bestemmer selv, hvilket look dine juletræer skal have.
 2. Når først du har tegnet én, kan du klippe den ud og bruge den som skabelon til resten. Så sikrer du et ensartet look. Vi brugte samme skabelon til det lille juletræ, men klippede nederste sæt 'grene' af. 
 3. Når du har tegnet dine juletræer på papiret, så er det bare at gå i gang med at klippe dem ud.
 4. Næste trin er at bøje dine udklip på midten, som vi har gjort på billedet. På den måde kan du måle og se, hvor mange stykker du skal bruge til at dække grenen. Vi har valgt fem styks til hvert juletræ.
 5. Nu er du klar til at male dine træer. Vi har valgt fire farver til hvert træ og skiftevis malet en side i en ny farve. Du kan selvfølgelig også vælge at male dem i samme farve – kun fantasien sætter grænser.
 6. Når alle juletræstoppene er blevet malet og de har fået lov til at tørre, så er du klar til næste trin. Nu er det tid til at lime toppen af træerne fast på dine grene. Det er vigtigt, at dine grene er vasket rene og tørre, før du limer dine malede trætoppe fast med limpistolen.
 7. Når du sætter dine malede toppe fast, så sørg for at sætte dem på med lidt afstand til hinanden, så de dækker hele vejen rundt. Vi har sat vores toppe på op bordet, så vi kan se, hvor meget de fylder rundt om grenen.
 8. Næste trin er at få dine juletræer sat fast til en fod, så de kan stå. Der er mange muligheder for valget af juletræsfod. Vi har valgt en fod af pap og lagt en lille træstjerne oven på. Du kan også bruge skiver af træ som juletræsfod eller andre ting, der kan holde det stående. Til at sætte juletræet fast på foden, har vi igen brugt limpistolen.

DIY julepynt

Nu skulle du gerne have nogle fine juletræer i flotte farver. Du kan også vælge at droppe juletræsfoden og sætte dem ned i planter i stedet – eller bruge dem i din juledekoration. Hvis du sætter snor fast i toppen, kan du også bruge dem som pynt på dit rigtige juletræ. Mulighederne er mange!

Vores træer er malet med:  Hvid, Avocado, Khaki, Ox-grøn No.2, Sumpgrøn, Caput Mortum 2% og Caput Mortum 5%. 

Håber I får nogle hyggelige timer. God fornøjelse!

 Mange hilsner