Levering fra dag til dag   •   Lave fragtpriser i hele DK   •   Gratis afhentning i butikken

Hvor kan du bruge Tonkin Lak:

Tonkin Lak kan bruges på alle træsorter, metal og andre sugende overflader. Er velegnet til havemøbler, gulve, indendørs træ, møbler, skibe, udendørs træ og metal.

Hvad skal du bruge:

Lak:

Tonkin Lak

Linoliepasta - hvis du vil tone lakken.

Gelomat - hvis du vil matere lakken.

Værktøj:

Rengøringsmiddel - følg anvisninger og dosering på flasken.

Sandpapir korn 100 til ren slibning og korn 300 - 400 til mellemslibning.

Lakpensel af naturhår

Terpentin til rengøring af pensler.

Antal lag: Indendørs træ: 2 lag, Gulve: 3 lag (undgå at betræde gulvet de første 48 timer og undgå tung belastning de første uger), Udendørs træ: 4 lag, Skibsmaster og andet maritimt: mindst 8 lag, Metal: mindst 4 lag uden mellemslibning.

Trækker skind: En åbnet dåse Tonkin Lak trækker skind. For at minimere dette er det en god ide at puste ned i dåsen inden man lukker den. Hvis der er meget lidt lak tilbage i dåsen  anbefales det at hælde lakken over i en beholder der passer til den resterende mængde lak. Det er vigtigt at have så lidt ilt/luft i dåsen som muligt, da det er ilt/luft der får lakken til at trække skind. Hvis lakken har trukket skind og der er kommet klumper i lakken kan den sies evt. gennem en nylon strømpe eller vores lak si. Herefter er lakken klar til brug igen.

Opbevaring: Køligt men frostfrit i en lufttæt beholder der passer til mængden af lak  der er tilbage. Hvis der ikke er meget lak tilbage i dåsen anbefales det at hælde den over i en beholder der passer til den resterende mængde lak. Ellers vil lakken trække skind.

Tørretid: ca. 24 timer, men mal aldrig igen før lakken er fuldstændig gennemhærdet.

Rækkeevne: ca. 20 m2/ltr

Arbejdsanvisning:

Træet/overfladen skal være helt ren og tør, fri for harpiks, fedt, olie, voks, kalk og sæberester.

Behandling af nye ubehandlede eller afslebne overflader:

1. Ubehandlet træ: Den ubehandlede overflade rengøres.

2. Den tørre overflade slibes med sandpapir korn 240, inden overfladen lakeres. Al slibestøv fjernes med støvsuger og/eller let fugtet klud.

3. Lakken påføres herefter i MEGET tynde lag med en god lak pensel. Er laget ikke tyndt nok vil næste lag 'perle'. Antal lag se overfor. Opvarm evt. lakken i varmt vandbad for at få den til at flyde lettere. Det er vigtigt at det forudgående lag er helt tørt inden næste lag påføres.

4. Mellem lagene: Lagene skal tørre min. 24 timer inden næste påføring. Mellemslibning efter første lag og hvis lakken viser tegn på ikke at ville binde. Ved opbygning af tykt laklag slibes der efter hvert tredie lag. Mal aldrig på noget der ikke er HELT gennem tørt.

1. Afslebet træ: Ved afslibning af tidligere behandlede overflader er det vigtigt, at overfladen slibes til rent træ. Den gamle overflade af lak eller olie afslibes indledningsvis med korn 100. Herefter øges sandpapirkornstørrelsen i finhed, og der afsluttes med korn 240. Al slibestøv fjernes med støvsuger og/eller let fugtet klud.

 2.Lakken påføres herefter i MEGET tynde lag med en god lak pensel. Er laget ikke tyndt nok vil næste lag 'perle'. Antal lag se overfor. Opvarm evt. lakken i varmt vandbad for at få den til at flyde lettere. Det er vigtigt at det forudgående lag er helt tørt inden næste lag påføres.

3. Mellem lagene: Lagene skal tørre min. 24 timer inden næste påføring. Mellemslibning efter første lag og hvis lakken viser tegn på ikke at ville binde. Ved opbygning af tykt laklag slibes der efter hvert tredie lag. Mal aldrig på noget der ikke er HELT gennem tørt.

Tidligere Tonkin Lak behandlede overflader: 

1. Tidligere lakerede overflader rengøres. Der vaskes efter med rent vand.

2. Den tørre overflade slibes let med sandpapir korn 300. Evt. skader slibes ned til fast bund med sandpapir korn 180 og afsluttes med korn 300. Al slibestøv fjernes med støvsuger og/eller let fugtet klud.

3. Efter slibningen påføres 1 tyndt lag lak. Evt. skader behandles med et eller to lag lak inden hele overfladen får én gang lak. Mal aldrig på noget der ikke er HELT gennem tørt.

Tilbage til Tonkin Lak